Hozzávalók a salátához: 250 gramm kínai tojásos tészta 1/2 vörös káposzta 4 nagy sárgarépa 7 bébi hagyma 1/2 teáskanál só 2 evőkanál szezámolaj 1-2 evőkanál szezámmag Hozzávalók az öntethez: 2 evőkanál Bonne Maman mogyorókrém 2 evőkanál méz 6 evőkanál szójaszósz 1 teáskanál fokhagymapor 1/2 teáskanál reszelt friss gyömbér 4 evőkanál teryaki szósz (vagy 4 szójabab) 2 evőkanál édes chiliszósz ½ teáskanál só 1 dcl víz 6-10 evőkanál almaecet (ízlés szerint).
Főzzük meg a tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint. A főtteket lecsepegtetjük, hozzáadjuk a szezámolajat, és összekeverjük. Hagyjuk kihűlni. Egy nagy tálban reszelje le a sárgarépát, a káposztát és aprítsa fel a bébihagymát. Keverjük bele a sót és a szezámmagot. Egy kis tálban keverjük össze az öntet összes hozzávalóját. Adja a kihűlt tésztát és az öntetet a zöldségekkel tálba, és alaposan keverje össze. Ízlés szerint sózzuk meg, adjunk hozzá egy kis ecetet vagy chilit, és tálaljuk. A saláta néhány napig a hűtőben is remekül tárolható. Recept: Anina Kuhinja