Hozzávalók a süteményhez:
Opcionális díszítéshez:
Előkészítési idő: 15 perc | Sütési idő: 45-50 perc | Mennyiség: nagyobb téglalap alakú tepsi, kb. 25×35 cm
A banánokat pépesítse, majd keverje össze a tejjel, citromlével, héjjal, rummal, aromával és mogyorókrémmel. Egy másik tálban keverje össze a lisztet, sütőport és cukrot. A száraz hozzávalókat keverje össze a nedvesekkel, és a keverék kétharmadát öntse egy jól kikent tepsibe.
A kakaót finoman keverje össze a tejjel. Adja hozzá a maradék keverékhez, majd öntse a világos réteg tetejére. Mindkét réteget óvatosan keverje össze egy villával, majd helyezze az előmelegített 180 °C-os sütőbe körülbelül 45 percre – vagy amíg egy fogpiszkáló, amit a süteménybe szúr, tisztán ki nem jön. Hagyja a süteményt kihűlni. A felvágott süteményt szórja meg porcukorral, vagy kenje meg mogyoró- és csokoládékrémmel, és szórja meg mogyoróval. Esetleg mogyoró- és kakaókrémmel is megkenheti. Válassza ki, melyik változatot kedveli jobban.
Recept forrása: Anina Kuhinja