Bonne Maman

Valami nagyon különlegeset keres?

Receptek

Vegán banános márvány sütemény

Vegán banános márvány sütemény

Összetevők

Hozzávalók a süteményhez:

  • 8 érett banán
  • 300 ml növényi tej
  • 210 g Bonne Maman földimogyorókrém
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • egy bio citrom reszelt héja
  • fél citrom leve
  • 50 ml rum
  • 250 g tönkölybúza vagy sima liszt
  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 140 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 sütőpor
  • 3 evőkanál keserű kakaópor + 30 ml tej

Opcionális díszítéshez:

Előkészítés

Előkészítési idő: 15 perc | Sütési idő: 45-50 perc | Mennyiség: nagyobb téglalap alakú tepsi, kb. 25×35 cm

A banánokat pépesítse, majd keverje össze a tejjel, citromlével, héjjal, rummal, aromával és mogyorókrémmel. Egy másik tálban keverje össze a lisztet, sütőport és cukrot. A száraz hozzávalókat keverje össze a nedvesekkel, és a keverék kétharmadát öntse egy jól kikent tepsibe.

A kakaót finoman keverje össze a tejjel. Adja hozzá a maradék keverékhez, majd öntse a világos réteg tetejére. Mindkét réteget óvatosan keverje össze egy villával, majd helyezze az előmelegített 180 °C-os sütőbe körülbelül 45 percre – vagy amíg egy fogpiszkáló, amit a süteménybe szúr, tisztán ki nem jön. Hagyja a süteményt kihűlni. A felvágott süteményt szórja meg porcukorral, vagy kenje meg mogyoró- és csokoládékrémmel, és szórja meg mogyoróval. Esetleg mogyoró- és kakaókrémmel is megkenheti. Válassza ki, melyik változatot kedveli jobban.

Recept forrása: Anina Kuhinja