Bonne Maman

Valami nagyon különlegeset keres?

Receptek

Ünnepi mogyoróvajas kakaókrém karamellizált körtével

Ünnepi mogyoróvajas kakaókrém karamellizált körtével

Összetevők

Körülbelül 6 kis desszertes tálhoz/pohárhoz:

A krémhez:

  • 250 g zsírszegény túró
  • 200 g tejszín
  • 150 g Bonne Maman mogyorós-kakaós krém
  • 400 g görög joghurt

A karamellizált körtékhez

  • 3 érett körte, meghámozva és felkockázva
  • 2-3 mandarin leve (vagy kb. 80 ml)
  • 1/2 bio citrom reszelt héja és leve
  • 2 evőkanál nyers nádcukor
  • 1/4 teáskanál őrölt vanília
  • 1 fahéjrúd

A ropogós feltéthez

  • 3 evőkanál durvára vágott földimogyoró
  • 1 evőkanál nyers nádcukor
  • 1 teáskanál vaj
  • 1/2 teáskanál őrölt vanília
  • 1 csipetnyi liliom

Előkészítés

Készítsd el a krémet: Tedd a túrót és a tejszínt egy tálba. Robotgéppel (vagy kézi mixerrel) verd fel, amíg krémes-sima, levegős alap lesz belőle. Ezután add hozzá a mogyorós-kakaós krémet, és óvatosan keverd tovább, amíg egyenletes nem lesz. Végül adagold hozzá a natúr joghurtot, óvatosan keverd el, hogy a krém könnyű és levegős maradjon.

A karamellizált körte elkészítése: Melegíts fel egy serpenyőt, és közepes lángon enyhén karamellizáld a cukrot. Adj hozzá kockára vágott körtéket, és rövid ideig forgasd össze őket a karamellizált cukorral. Add hozzá a mandarinlevet, a vaníliát és a fahéjat. Egy csipet só segít kiegyensúlyozni az ízeket. Párold alacsony lángon, amíg a körte megpuhul, de még tartalmaz apróbb darabokat. Időnként keverd meg, hogy ne égjen. Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Végül keverd bele a friss citromhéjat és -levét.

Készítsd el a mogyorós morzsát: Egy kisebb serpenyőben rövid ideig melegítsd fel az apróra vágott mogyorót a cukorral és a vajjal, amíg a cukor elolvad, és a mogyoró enyhén karamellizálódik. Tedd át egy sütőpapírra, és hagyd kihűlni, hogy a morzsa újra megkeményedjen.

Rétegezd a desszertet: Tölts meg egy habzsákot a krémes túró-mogyoró-kakaó keverékkel. Nyomj egy kevés tejszínt mind a 6 desszertes tálba, majd rétegezd a karamellizált körtéket. Önts rá még tejszínt, és végül fedd be kockára vágott körtével. Szórd meg mogyoró darabokkal.

Hűtés és tálalás: Helyezd a poharakat legalább 30 percre a hűtőszekrénybe ahhoz, hogy az ízek összeérjenek.

 

Recept: Lena Fuchs