Körülbelül 6 kis desszertes tálhoz/pohárhoz:
A krémhez:
A karamellizált körtékhez
A ropogós feltéthez
Készítsd el a krémet: Tedd a túrót és a tejszínt egy tálba. Robotgéppel (vagy kézi mixerrel) verd fel, amíg krémes-sima, levegős alap lesz belőle. Ezután add hozzá a mogyorós-kakaós krémet, és óvatosan keverd tovább, amíg egyenletes nem lesz. Végül adagold hozzá a natúr joghurtot, óvatosan keverd el, hogy a krém könnyű és levegős maradjon.
A karamellizált körte elkészítése: Melegíts fel egy serpenyőt, és közepes lángon enyhén karamellizáld a cukrot. Adj hozzá kockára vágott körtéket, és rövid ideig forgasd össze őket a karamellizált cukorral. Add hozzá a mandarinlevet, a vaníliát és a fahéjat. Egy csipet só segít kiegyensúlyozni az ízeket. Párold alacsony lángon, amíg a körte megpuhul, de még tartalmaz apróbb darabokat. Időnként keverd meg, hogy ne égjen. Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Végül keverd bele a friss citromhéjat és -levét.
Készítsd el a mogyorós morzsát: Egy kisebb serpenyőben rövid ideig melegítsd fel az apróra vágott mogyorót a cukorral és a vajjal, amíg a cukor elolvad, és a mogyoró enyhén karamellizálódik. Tedd át egy sütőpapírra, és hagyd kihűlni, hogy a morzsa újra megkeményedjen.
Rétegezd a desszertet: Tölts meg egy habzsákot a krémes túró-mogyoró-kakaó keverékkel. Nyomj egy kevés tejszínt mind a 6 desszertes tálba, majd rétegezd a karamellizált körtéket. Önts rá még tejszínt, és végül fedd be kockára vágott körtével. Szórd meg mogyoró darabokkal.
Hűtés és tálalás: Helyezd a poharakat legalább 30 percre a hűtőszekrénybe ahhoz, hogy az ízek összeérjenek.
Recept: Lena Fuchs