Bonne Maman

Valami nagyon különlegeset keres?

Receptek

Sütés nélküli sárgabarackos joghurttorta

Sütés nélküli sárgabarackos joghurttorta

Összetevők

Hozzávalók (egy 24 cm átmérőjű tortaformához):
A tortaalaphoz:
• 120 g apró szemű zabpehely
• 60 g darált mandula
• 2 evőkanál méz vagy juharszirup
• 80 g vaj
• 1 csipet Fleur de Sel (tengeri sópehely)
A krémhez:
• 200 g crème fraîche vagy krémsajt
• 450 g görög joghurt
• 1/3 teáskanál vanília őrlemény
• 1 bio citrom reszelt héja és leve
• 4 lap zselatin
A tetejére (topping):
• 2 evőkanál Bonne Maman sárgabaracklekvár
• 1 evőkanál citromlé
• Egy kevés vanília őrlemény
• 3–4 friss, érett sárgabarack
• Friss citromverbéna és ehető virágok a díszítéshez

Előkészítés

Tortalap:
A zabpelyhet zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben. A darált mandulát hozzáadjuk, és rövid ideig együtt pirítjuk tovább. A vajat megolvasztjuk, majd összekeverjük a mézzel és a sóval. Az így kapott masszát enyhén kiolajozott, kivehető aljú tortaformába nyomkodjuk – az oldalán kissé felhúzzuk. Hűtőszekrényben kb. 30 percig dermesztjük.

Krém:
A crème fraîche-t (vagy krémsajtot), joghurtot, vaníliát és citromhéjat simára keverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, majd citromlében alacsony hőfokon feloldjuk. Ezt a zselatinos citromlevet hozzákeverjük a krémhez. A krémet a kihűlt tortaalapra kenjük, és további 2–3 órára hűtőbe tesszük.

Topping:
A sárgabaracklekvárt vaníliával és citromlével enyhén felmelegítjük. Ezt ráöntjük a megszilárdult krém tetejére. Ízlés szerint friss sárgabarackkal, citromverbénával és ehető virágokkal díszítjük.

 

Recept forrása: Lena Fuchs