Bonne Maman

Valami nagyon különlegeset keres?

Receptek

Sárgabarackos mogyorótorta

Sárgabarackos mogyorótorta

Összetevők

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 80 gramm cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • csipet só
  • 200 gramm liszt
  • 60 ml növényi olaj
  • 150 ml tej
  • 1/2 zacskó sütőpor + 80 ml víz + 2 evőkanál szirup (barack, bodza vagy sárgabarack)

Hozzávalók a krémes töltelékhez:

  • 350 ml édes habtejszín
  • 1 teáskanál fix zselatin
  • 1 evőkanál porcukor

Hozzávalók a barackos töltelékhez:

  • 6-7 kanál Bonne Maman baracklekvár
  • 2-3 friss barack

Előkészítés

Mérjük ki az olajat és a tejet. Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral. A tojásokat szétválasztjuk fehérjére és sárgájára. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és keverés közben egy csipet sót adunk hozzá. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral duplájára keverjük. Majd felváltva hozzáadjuk a kimért nedves és száraz hozzávalókat. A végén egy spatulával óvatosan keverjük bele a habot.

Helyezzük muffin formákba a tésztát. 170 fokra előmelegített sütőben 17-18 percig sütjük, fogpiszkálóval teszteljük, hogy elklészült. Majd kivesszük a serpenyőből és kihűtjük.

A tejszínt puhára verjük. Ezután adjuk hozzá a zselatin fixet, és keverjük körülbelül egy percig. Adjunk hozzá cukrot, és tegyük a tejszínt a hűtőbe.

Barackot apróra vágjuk, keverjük össze lekvárra, majd a vízzel. A muffinok tetjét kivágjuk és sziruppal megtöltjük.