- Egy tálban keverd össze a tejet, olvasztott vajat, tojásokat, sót, ásványvizet és kakaóport, majd kézi mixerrel jól habosítsd.
- Add hozzá a lisztet, és keverd, amíg sima, csomómentes tésztát kapsz.
- Hagyd a tésztát pihenni kb. 30 percig, majd süsd ki egy 20 cm átmérőjű serpenyőben.
A töltelékhez:
- A habtejszínt keverd össze a mogyoró és kakaókrémmel, majd verj belőle kemény habot.
Összeállítás:
- A palacsintákat vékonyan kend meg mogyoró-kakaó krémmel és habtejszín krémmel.
- A megtöltött palacsintát hajtsd félbe, majd egymásra helyezve, eltolva rakd őket sorba.
- Kezd el feltekerni az egyik oldalról, hogy rózsaformát kapj.
- Az utolsó palacsintát enyhén tekerd össze, hogy még erőteljesebb legyen a rózsaforma.
- Az elkészült palacsinta rózsát helyezd tortaformába, és pihentesd a hűtőben fél órát.
Tálalás előtt szórd meg kakaóporral és élvezd!
Recept forrása: Die Nascherei