Elkészítési idő: 20-30 perc
Sütési idő: 2-3 alkalommal 9 percen keresztül
Mennyiség: körülbelül 20 linzer süti
A lisztet és a vajat összekeverjük egy robotgépben.
Hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a tojássárgáját. Tésztává gyúrjuk. A tésztát betehetjük a hűtőbe 20-30 percre, vagy azonnal elkezdhetünk dolgozni vele. Ha nem robotgépet használunk, akkor a keverési folyamatot egy spatulával végezzük el.
Kiszaggatunk köröket a tésztából, és áthelyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Egy félből kivágunk kisebb köröket a szarvasorrnak.
Elhelyezzük a tepsit a 170 fokra előmelegített sütőbe 8-9 percre Mivel azt szeretnénk, hogy a sütik könnyűek legyenek és ne süljenek túl, ezért az utolsó pillanatban sütéskor legyünk óvatosak. Hagyjuk kihűlni a megsült sütiket.
Az egészeket megkenjük lekvárral, majd ráhelyezzük a lyukas felét. Megszórjuk porcukorral az elkészített sütik tetejét. Félretesszük a kockacukrot a szarvakhoz, hogy a csokoládé megdermedhessen. Feldíszítjük olvasztott tejcsokoládéval szarvas formára. Végül kivárjuk, hogy a csokoládé megkeményedjen, és tároljuk az elkészült süteményt.
Recept: Anina Kuhinja