Bonne Maman

Valami nagyon különlegeset keres?

Receptek

Puha csigák krémes mogyoró- és kakaókrémes töltelékkel és körtével

Puha csigák krémes mogyoró- és kakaókrémes töltelékkel és körtével

Összetevők

Hozzávalók (32 cm átmérőjű formában):

A tésztához

  • 400 g tönkölybúza liszt
  • 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 250 g főtt, kihűlt burgonya (finoman összetörve)
  • 50 g nádcukor
  • 1/3 teáskanál őrölt vanília
  • 1 csipet só
  • 1/2 kocka friss élesztő
  • 250 ml langyos tej
  • 80 g lágy vaj

A töltelékhez

  • 1 üveg Bonne Maman Mogyoró-és kakaókrém
  • 2 érett körte (ne legyen túl puha – apró kockákra vágva)
  • 1 tojás + egy kevés tej a kenéshez

A mázhoz

  • 100 g porcukor
  • 1-2 evőkanál juharszirup
  • 2 evőkanál tej
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 /4 teáskanál őrölt vanília

Előkészítés

Tészta:

  1. A tésztához az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba tesszük, és lágy, egynemű, sima tésztává gyúrjuk (kb. 10 perc konyhai robotgéppel vagy 15 perc kézzel).
  2. Letakarva 60-75 percig kelesztjük, amíg meg nem duplázódik a térfogata.

Töltelék:

  1. A tésztát liszttel megszórt felületen kb. 50*40 cm-re kinyújtjuk.
  2. A kinyújtott tésztát megkenjük a mogyoró-és kakaókrémmel.
  3. A kockákra vágott körtét egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  4. A hosszabb oldalról kezdve szorosan feltekerjük, majd 12-14 darabra felvágjuk.
  5. A kerek tortaformát vajjal kikenjük vagy sütőpapírral kibéleljük.
  6. A tekercseket kis távolságra egymástól a formába tesszük, és még 30 percig kelesztjük.

Sütés:

  1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
  2. A csigákat megkenjük egy felvert tojással és egy kevés tejjel.
  3. A csigákat 30-35 percig sütjük, amíg aranybarnára sülnek.

Máz:

  1. A porcukrot, a juharszirupot, a tejet, a vaníliát és a fahéjat simára keverjük.
  2. A még langyos csigákra csepegtetjük.

A recept Lena Fuchs által készült el.