Bonne Maman

Valami nagyon különlegeset keres?

Receptek

Mogyoróvajas banánkenyér

Összetevők

  • 4 érett (szinte fekete) banán
  • 175 g nádcukor
  • 2 tojás
  • 140 g Bonne Maman földimogyorókrém
  • 110 g napraforgóolaj
  • 300 g liszt
  • ½ tk sütőpor
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • 1 nagy csipet szerecsendió
  • 100 g pirított dió (durvára vágva)
  • 100 g csokoládé (apró darabokra törve)

Előkészítés

A banánokat törd össze a nádcukorral, amíg krémes, nedves állagú lesz.

Add hozzá a tojásokat, a mogyoróvajat és az olajat, majd dolgozd össze alaposan.

Egy másik tálban szitáld össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és a szerecsendiót.

A száraz keveréket öntsd a banános masszához, és forgasd bele a pirított diót és a csokoládét is.

Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt formába, és a tetején húzz egy hosszanti csíkot egy éles késsel.

Süsd 180 °C-on, alsó-felső sütésen 45–50 percig, amíg aranybarna és tűpróbánál száraz.

A mogyoróvajtól lesz ez a banánkenyér igazán telt és sokáig szaftosan puha. A legjobb az egészben, hogy szeletelve, feldíszítve, egy kis mascarponehabbal és extra mogyoróval akár tányérdesszertként is kínálhatod.

 

Recept: Karai Dávid