A banánokat törd össze a nádcukorral, amíg krémes, nedves állagú lesz.
Add hozzá a tojásokat, a mogyoróvajat és az olajat, majd dolgozd össze alaposan.
Egy másik tálban szitáld össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat és a szerecsendiót.
A száraz keveréket öntsd a banános masszához, és forgasd bele a pirított diót és a csokoládét is.
Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt formába, és a tetején húzz egy hosszanti csíkot egy éles késsel.
Süsd 180 °C-on, alsó-felső sütésen 45–50 percig, amíg aranybarna és tűpróbánál száraz.
A mogyoróvajtól lesz ez a banánkenyér igazán telt és sokáig szaftosan puha. A legjobb az egészben, hogy szeletelve, feldíszítve, egy kis mascarponehabbal és extra mogyoróval akár tányérdesszertként is kínálhatod.
Recept: Karai Dávid