Bonne Maman

Valami nagyon különlegeset keres?

Receptek

Matcha gofri eperlekvárral

Összetevők

 

  • 110 g tej
  • 5 g friss élesztő vagy 1,5 g szárított
  • 1 ek matchapor (átszitálva)
  • 3 g só
  • 250 g finomliszt
  • 15 g cukor
  • 1 tojás
  • 125 g puha, sótlan vaj
  • 1 üveg Bonne Maman eperlekvár

Előkészítés

A tejet langyosítsd meg, és oszd két részre. Az egyik felében keverd el az élesztőt, a másikban oldd fel az átszitált matchaport.

A dagasztógép táljába tedd a sót, a lisztet, a cukrot és a tojást, majd add hozzá a két tejes keveréket. Lassú fokozaton dagaszd kb. 10 percig, amíg a tészta összeáll.

Ezután 3–4 részletben dolgozd bele a puha vajat, minden adag után hagyd, hogy a gép teljesen beledolgozza.

Ha az összes vaj benne van, dagaszd még 10 percig, hogy sima, rugalmas tésztát kapj.

Fedd le, és hagyd kelni 40–45 percig szobahőmérsékleten.

Ezután formázz belőle 80 g-os gombócokat, és pihentesd őket 15 percig, letakarva, hogy ne száradjanak.

Süsd meg a gombócokat forró gofrisütőben. Ne zárd teljesen össze a sütőt, így a tészta szépen meg tud kelni és levegős marad.

Frissen a legjobb, egy kanál gyümölcslekvárral.

A ropogós gofri, az édes eperlekvár és a matcha frissessége tökéletes párost alkotnak. Ezt a Liége-i gofri típusú, élesztős gofritésztát akár előző este összeállíthatod, így reggelire pillanatok alatt elkészítheted majd.

 

Recept: Karai Dávid