A tejet langyosítsd meg, és oszd két részre. Az egyik felében keverd el az élesztőt, a másikban oldd fel az átszitált matchaport.
A dagasztógép táljába tedd a sót, a lisztet, a cukrot és a tojást, majd add hozzá a két tejes keveréket. Lassú fokozaton dagaszd kb. 10 percig, amíg a tészta összeáll.
Ezután 3–4 részletben dolgozd bele a puha vajat, minden adag után hagyd, hogy a gép teljesen beledolgozza.
Ha az összes vaj benne van, dagaszd még 10 percig, hogy sima, rugalmas tésztát kapj.
Fedd le, és hagyd kelni 40–45 percig szobahőmérsékleten.
Ezután formázz belőle 80 g-os gombócokat, és pihentesd őket 15 percig, letakarva, hogy ne száradjanak.
Süsd meg a gombócokat forró gofrisütőben. Ne zárd teljesen össze a sütőt, így a tészta szépen meg tud kelni és levegős marad.
Frissen a legjobb, egy kanál gyümölcslekvárral.
A ropogós gofri, az édes eperlekvár és a matcha frissessége tökéletes párost alkotnak. Ezt a Liége-i gofri típusú, élesztős gofritésztát akár előző este összeállíthatod, így reggelire pillanatok alatt elkészítheted majd.
Recept: Karai Dávid