- Robotgépben összedolgozzuk a lisztet, sütőport, sót és a cukrot is.
- Hozzáadjuk a hideg vajat, és addig keverjük, amíg morzsás nem lesz.
- Belekeverjük a többi hozzávalót (tojássárgája, citromlé, víz, vaníliás cukor, citromhéj), és összegyúrjuk a tésztát. A műveletet kézzel is elvégezhetjük.
- A tészta felét kézzel egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tepsi alján.
- A tepsit betesszük a hűtőbe, a maradék tésztát fóliába csomagolva szintén hűtőbe tesszük.
- A tepsiben eloszlatott tésztát villával megszurkáljuk majd megkenjük a málnalekvárral.
- A maradék hűtött tésztát durva reszelőn ráreszeljük a lekvárra.
- A tepsit betesszük a 170 °C-ra előmelegített sütő felső harmadába, és kb. 45 percig sütjük.
- A sütőt kikapcsoljuk, a süteményt lassan, a sütő ajtaját bezárva hagyjuk kihűlni.
- Ezután a süteményt betesszük a hűtőbe, a legjobb, ha egy éjszakán át ott pihen.
- Tálalás előtt kockákra vágjuk, és porcukorral megszórjuk.
Recept forrása: Anina Kuhinja