Bonne Maman lekváros üveg
Friss vagy szárított virágok
Egy csipetnyi sütőpor, mint hígító, meghosszabbítja a friss virágok élettartamát.
Több szál rafia
Kés
Munkaidő: 10 perc
Gyermekek számára is alkalmas (fokozott óvatossággal kell eljárni a feszítővassal való munkavégzéskor).
Először is töltse meg az üvegeket friss víz és sütőpor jól hígított oldatával, és mérje ki a virágok kívánt magasságát.
A szárakat átlósan vágja le egy metszőkéssel a jobb vízfelvétel érdekében. Annak érdekében, hogy a növények hosszabb ideig frissek maradjanak, javasoljuk, hogy a szárakat kétnaponta átlósan vágjuk le egy-két centiméterenként. Ez lehetővé teszi a jobb keringést.
A szárat azonnal a vízbe helyezzük. Ha szeretné, csokrot kötözheti egy pálcikával, hogy ne essen szét.
Csodálatos színeikkel a virágok egyszerre kiegészítik és modern kontrasztot alkotnak minden otthon belső berendezésével.
A gyönyörű formájú Bonne Maman lekvárosüvegek remekül használhatók vázaként. Két különböző méretben kaphatók, és végtelen számú módon díszítheti otthonát vázákkal és virágvariációkkal.
Tegye a csokrokat nagy befőttesüvegekbe – és díszítse az egyes szobákat az évszaknak megfelelően. Nyugodtan használjon intenzív színeket, amelyek jobban kiemelkednek: tavasszal fehér vagy lila réti virágokat a kertjéből, nyáron számtalan színű rózsákat vagy anemónákat, ősszel százszorszépeket és azok meleg színeit, télen pedig magyal ágakat. Az asztalon, az ablakpárkányon és a lépcsőházban – a vázák mindenhol tökéletes szezonális dekorációt jelentenek.
Egy kis tipp: a kis poharak tökéletesek a levendulának, amely minden helyiséget illatosít, de még egy kis pohárban lévő magányos orchidea is eleganciát sugároz.