Bonne Maman

Valami nagyon különlegeset keres?

Receptek

Germknödel sütemények

Germknödel sütemények

Összetevők

A tésztához: 250 g liszt, 250 g vaj, 6 evőkanál fehérbor

Továbbá: Bonne Maman szilvalekvár, 2 evőkanál porcukor és 1 evőkanál őrölt mák

Előkészítés

  1. A tésztához mérd ki az összes hozzávalót egy tálba, és gyúrd simára.

 

  1. Csomagold a tésztát folpackba, és hagyd pihenni a hűtőben 60 percig.

 

  1. Nyújtsd ki a tésztát kb. 0,3 mm vastagságúra, és szaggass ki belőle 2 cm átmérőjű köröket egy kerek szaggatóval.

 

  1. Helyezz egy kis adag szilvalekvárt az egyik tésztakör közepére, és fedd be egy második tésztakörrel.

 

  1. Süsd a sütiket 180°C-on kb. 10 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.

 

  1. Sütés után szórd meg a még meleg sütiket a porcukor-mák keverékkel.