Bonne Maman

Valami nagyon különlegeset keres?

Receptek

Láva-csokoládétorta Bonne Maman mogyorós-kakaós krémmel

Láva-csokoládétorta Bonne Maman mogyorós-kakaós krémmel

Hozzávalók:

 

  • 200 g étcsokoládé (70%-os kakaótartalommal)
  • 4 tojás
  • 80 g vaj
  • 70 g liszt
  • Bonne Maman mogyorós-kakaós krém (tölteléknek)

Előkészítés

  1. Olvaszd fel a vajat és az apróra vágott csokoládét egy lábasban alacsony lángon, rendszeresen kevergetve, amíg sima nem lesz.
  2. Egy tálban üsd fel a tojásokat, add hozzá a cukrot, és habverővel addig keverd, amíg könnyűvé és habossá nem válik.
  3. Forgasd bele az olvasztott csokoládés-vajas keveréket a tojásos alapba, majd add hozzá a lisztet is. Keverd simára, hogy egynemű, sűrű tésztát kaphass.
  4. Kenj ki vajjal kisebb sütőformákat, és szórd meg liszttel. Majd töltsd meg a formákat háromnegyedig a tésztával.
  5. A közepükbe tegyél egy bő teáskanál Bonne Maman mogyorós-kakaós krémet.
  6. Előmelegített sütőben, 180 °C-on süsd 10 percen keresztül.
  7. 10 perc után végezz tűpróbát: a sütemény teteje legyen szilárd, de a belseje még lágy (ha a beleszúrt kés kissé nedvesen jön ki, az a tökéletes állag). Ha szükséges, süsd még 2–3 percig.
  8. Melegen tálaljuk, és ízlés szerint szórhatunk rá egy csipet tengeri sópelyhet, amely még jobban kiemeli az ízeket.

 

Tipp:
Szeretnéd még ellenállhatatlanabbá tenni a csokoládéfondantodat? Ez a könnyű recept, amelynek közepén egy lágy mogyorós-kakaós krém rejlik, garantáltan egy édes, mennyei pillanatot varázsol az asztalodra.