- Olvaszd fel a vajat és az apróra vágott csokoládét egy lábasban alacsony lángon, rendszeresen kevergetve, amíg sima nem lesz.
- Egy tálban üsd fel a tojásokat, add hozzá a cukrot, és habverővel addig keverd, amíg könnyűvé és habossá nem válik.
- Forgasd bele az olvasztott csokoládés-vajas keveréket a tojásos alapba, majd add hozzá a lisztet is. Keverd simára, hogy egynemű, sűrű tésztát kaphass.
- Kenj ki vajjal kisebb sütőformákat, és szórd meg liszttel. Majd töltsd meg a formákat háromnegyedig a tésztával.
- A közepükbe tegyél egy bő teáskanál Bonne Maman mogyorós-kakaós krémet.
- Előmelegített sütőben, 180 °C-on süsd 10 percen keresztül.
- 10 perc után végezz tűpróbát: a sütemény teteje legyen szilárd, de a belseje még lágy (ha a beleszúrt kés kissé nedvesen jön ki, az a tökéletes állag). Ha szükséges, süsd még 2–3 percig.
- Melegen tálaljuk, és ízlés szerint szórhatunk rá egy csipet tengeri sópelyhet, amely még jobban kiemeli az ízeket.
Tipp:
Szeretnéd még ellenállhatatlanabbá tenni a csokoládéfondantodat? Ez a könnyű recept, amelynek közepén egy lágy mogyorós-kakaós krém rejlik, garantáltan egy édes, mennyei pillanatot varázsol az asztalodra.