Hozzávalók (32 cm átmérőjű formában):
A tésztához
- 400 g tönkölybúza liszt
 
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
 
- 250 g főtt, kihűlt burgonya (finoman összetörve)
 
- 50 g nádcukor
 
- 1/3 teáskanál őrölt vanília
 
- 1 csipet só
 
- 1/2 kocka friss élesztő
 
- 250 ml langyos tej
 
- 80 g lágy vaj
 
A töltelékhez
- 1 üveg Bonne Maman Mogyoró-és kakaókrém
 
- 2 érett körte (ne legyen túl puha – apró kockákra vágva)
 
- 1 tojás + egy kevés tej a kenéshez
 
A mázhoz
- 100 g porcukor
 
- 1-2 evőkanál juharszirup
 
- 2 evőkanál tej
 
- 1 teáskanál őrölt fahéj
 
- 1 /4 teáskanál őrölt vanília