Hozzávalók (32 cm átmérőjű formában):
A tésztához
- 400 g tönkölybúza liszt
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 250 g főtt, kihűlt burgonya (finoman összetörve)
- 50 g nádcukor
- 1/3 teáskanál őrölt vanília
- 1 csipet só
- 1/2 kocka friss élesztő
- 250 ml langyos tej
- 80 g lágy vaj
A töltelékhez
- 1 üveg Bonne Maman Mogyoró-és kakaókrém
- 2 érett körte (ne legyen túl puha – apró kockákra vágva)
- 1 tojás + egy kevés tej a kenéshez
A mázhoz
- 100 g porcukor
- 1-2 evőkanál juharszirup
- 2 evőkanál tej
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 /4 teáskanál őrölt vanília