Bonne Maman

Valami nagyon különlegeset keres?

Receptek

Crêpes Roulade

Crêpes Roulade

Összetevők

A crêpe-hez:

  • 25 g olvasztott vaj
  • 2 tojás
  • 300 ml tej
  • 125 g liszt
  • 1 löttyintés ásványvíz
  • 1 csipet só
  • Kevés piros ételfesték

A töltelékhez:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 150 g friss málna
  • 1 üveg Bonne Maman meggylekvár

Előkészítés

  • Mérd ki a vajat, tojásokat, tejet, ásványvizet, ételfestéket és sót egy tálba, majd keverd össze kézi mixerrel.
  • Add hozzá a lisztet, és keverd addig, amíg sima, csomómentes tésztát kapsz.
  • Hagyd a tésztát kb. 30 percig pihenni, majd süsd ki a palacsintákat.

 

A töltelék elkészítése:

  • A mascarponét, a habtejszínt, a porcukrot és a vaníliás cukrot keverd simára, hogy kenhető krémet kapj.

 

Összeállítás:

  • Helyezz el 3 palacsintát hosszában, kissé fedjék egymást. Kend meg a krémmel és a meggylekvárral.
  • Szórj rá néhány málnát.
  • Hajtsd be a széleket, majd tekerd fel a palacsinta roládot.

Recept forrása: Die Nascherei