Bonne Maman

Valami nagyon különlegeset keres?

Receptek

Rózsatorta palacsintából

Rózsatorta palacsintából

Összetevők

Palacsintához:

  • 50 g olvasztott vaj
  • 600 g tej
  • 250 g liszt
  • 4 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál kakaópor
  • Kevés ásványvíz

A töltelékhez:

  • 250 g habtejszín
  • 1 üveg Bonne Maman Mogyoró és KakaóKrém

A díszítéshez:

  • Kakaópor

Előkészítés

  • Egy tálban keverd össze a tejet, olvasztott vajat, tojásokat, sót, ásványvizet és kakaóport, majd kézi mixerrel jól habosítsd.
  • Add hozzá a lisztet, és keverd, amíg sima, csomómentes tésztát kapsz.
  • Hagyd a tésztát pihenni kb. 30 percig, majd süsd ki egy 20 cm átmérőjű serpenyőben.

A töltelékhez:

  • A habtejszínt keverd össze a mogyoró és kakaókrémmel, majd verj belőle kemény habot.

Összeállítás:

  • A palacsintákat vékonyan kend meg mogyoró-kakaó krémmel és habtejszín krémmel.
  • A megtöltött palacsintát hajtsd félbe, majd egymásra helyezve, eltolva rakd őket sorba.
  • Kezd el feltekerni az egyik oldalról, hogy rózsaformát kapj.
  • Az utolsó palacsintát enyhén tekerd össze, hogy még erőteljesebb legyen a rózsaforma.
  • Az elkészült palacsinta rózsát helyezd tortaformába, és pihentesd a hűtőben fél órát.

Tálalás előtt szórd meg kakaóporral és élvezd!

Recept forrása: Die Nascherei