Bonne Maman

Valami nagyon különlegeset keres?

Receptek

Málnalekváros pite

Málnalekváros pite

Összetevők

  • 460 g finomliszt
  • 360 g hideg vaj (kockákra vágva)
  • 3 tojássárgája
  • 2 evőkanál citromlé + 1 evőkanál víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • Töltelékhez: 5–6 evőkanál Bonne Maman málnalekvár
  • Porcukor a tetejére

Előkészítés

  1. Robotgépben összedolgozzuk a lisztet, sütőport, sót és a cukrot is.
  2. Hozzáadjuk a hideg vajat, és addig keverjük, amíg morzsás nem lesz.
  3. Belekeverjük a többi hozzávalót (tojássárgája, citromlé, víz, vaníliás cukor, citromhéj), és összegyúrjuk a tésztát. A műveletet kézzel is elvégezhetjük.
  4. A tészta felét kézzel egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tepsi alján.
  5. A tepsit betesszük a hűtőbe, a maradék tésztát fóliába csomagolva szintén hűtőbe tesszük.
  6. A tepsiben eloszlatott tésztát villával megszurkáljuk majd megkenjük a málnalekvárral.
  7. A maradék hűtött tésztát durva reszelőn ráreszeljük a lekvárra.
  8. A tepsit betesszük a 170 °C-ra előmelegített sütő felső harmadába, és kb. 45 percig sütjük.
  9. A sütőt kikapcsoljuk, a süteményt lassan, a sütő ajtaját bezárva hagyjuk kihűlni.
  10. Ezután a süteményt betesszük a hűtőbe, a legjobb, ha egy éjszakán át ott pihen.
  11. Tálalás előtt kockákra vágjuk, és porcukorral megszórjuk.

Recept forrása: Anina Kuhinja