Mennyiség:
Kb. 30 darab sütemény
- A lisztet, kakaóport, porcukrot, vaníliás porcukrot és a sót aprítóban vagy villával összekeverjük.
- Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és addig dolgozzuk, amíg morzsás állagot nem kapunk. Ezután beletesszük a tojássárgákat, egy evőkanál vizet és egy evőkanál rumot. Addig keverjük, míg egynemű, formázható tésztát kapunk.
- A tésztából kis golyókat formálunk, amiket egy pohárral lelapítunk. A közepükbe szívecskeformát nyomunk (pl. egy kis forma segítségével), majd a mélyedést megtöltjük lekvárral.
- Előmelegített sütőben 180 °C-on 10–12 percig sütjük, majd teljesen kihűtjük.
- Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és ezzel díszítjük a süteményeket. Miután a csokoládé megdermedt, tetszés szerinti dobozban tároljuk őket.
Recept forrása: Anina Kuhinja