Bonne Maman

Valami nagyon különlegeset keres?

Receptek

Sacher sütemények

Sacher sütemények

Összetevők

  • 220 g finomliszt
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 125 g hideg vaj
  • 125 g porcukor
  • 3 tojássárgája
  • egy csipet só
  • 1 evőkanál vaníliás porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • 6-7 evőkanál Bonne Maman sárgabaracklekvár
  • 100 g étcsokoládé

Előkészítés

Mennyiség:
Kb. 30 darab sütemény

  • A lisztet, kakaóport, porcukrot, vaníliás porcukrot és a sót aprítóban vagy villával összekeverjük.
  • Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, és addig dolgozzuk, amíg morzsás állagot nem kapunk. Ezután beletesszük a tojássárgákat, egy evőkanál vizet és egy evőkanál rumot. Addig keverjük, míg egynemű, formázható tésztát kapunk.
  • A tésztából kis golyókat formálunk, amiket egy pohárral lelapítunk. A közepükbe szívecskeformát nyomunk (pl. egy kis forma segítségével), majd a mélyedést megtöltjük lekvárral.
  • Előmelegített sütőben 180 °C-on 10–12 percig sütjük, majd teljesen kihűtjük.
  • Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és ezzel díszítjük a süteményeket. Miután a csokoládé megdermedt, tetszés szerinti dobozban tároljuk őket.

 

Recept forrása: Anina Kuhinja