Bonne Maman

Valami nagyon különlegeset keres?

Receptek

Vaníliás szultán tekercs kókusszal és dzsemmel

Vaníliás szultán tekercs kókusszal és dzsemmel

Összetevők

Alap hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 60 g kukoricakeményítő
  • 100 g cukor
  • 2 púpozott evőkanál vaj
  • 5-6 marék durvára reszelt kókuszreszelék

Töltelék hozzávalói:

  • 250 ml habtejszín
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál zselatin fix (opcionális – segít, hogy a tekercsek néhány napig megőrizzék az állagukat a hűtőben)
  • 16 teáskanál Bonne Maman 4 gyümölcs extradzsem

Előkészítés

  1. Bőségesen szórjuk meg a tepsit durva kókuszreszelékkel.
  2. A tej egyharmadát keverjük össze a keményítővel és a pudingporral. A maradék tejet forraljuk fel. Adjuk hozzá a cukrot, majd a pudingkeveréket. Folyamatos keverés mellett, közepes-magas hőfokon főzzük néhány percig, amíg a krém besűrűsödik.
  3. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a vajat. Az így elkészült, még forró krémet öntsük rá a kókuszra a tepsiben. Kanállal egyenletesen simítsuk el, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A habtejszínhez adjuk hozzá a porcukrot, és verjük lágy habbá, majd fokozatosan adjuk hozzá a zselatint, miközben tovább verjük, amíg kemény habot nem kapunk.
  5. A habot kenjük rá a kihűlt krémre. Ezután kenjük rá a dzsemet a tejszínhabra. Vágjuk 8 darabra, és tekerjük fel őket. A tekercselés kicsit nehézkes lehet, mert a rétegek nagyon puhák, de megéri a fáradságot!
  6. A feltekert desszerteket tegyük tálalótálra, és azonnal tálaljuk, vagy jól lezárva tároljuk a hűtőben tálalásig.

 

Recept forrása: Anina Kuhinja