- Bőségesen szórjuk meg a tepsit durva kókuszreszelékkel.
- A tej egyharmadát keverjük össze a keményítővel és a pudingporral. A maradék tejet forraljuk fel. Adjuk hozzá a cukrot, majd a pudingkeveréket. Folyamatos keverés mellett, közepes-magas hőfokon főzzük néhány percig, amíg a krém besűrűsödik.
- Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a vajat. Az így elkészült, még forró krémet öntsük rá a kókuszra a tepsiben. Kanállal egyenletesen simítsuk el, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- A habtejszínhez adjuk hozzá a porcukrot, és verjük lágy habbá, majd fokozatosan adjuk hozzá a zselatint, miközben tovább verjük, amíg kemény habot nem kapunk.
- A habot kenjük rá a kihűlt krémre. Ezután kenjük rá a dzsemet a tejszínhabra. Vágjuk 8 darabra, és tekerjük fel őket. A tekercselés kicsit nehézkes lehet, mert a rétegek nagyon puhák, de megéri a fáradságot!
- A feltekert desszerteket tegyük tálalótálra, és azonnal tálaljuk, vagy jól lezárva tároljuk a hűtőben tálalásig.
Recept forrása: Anina Kuhinja