-
Egy konyhai robotgéppel keverjük össze a lisztet és a porcukrot. Adjuk hozzá a puha vajat, majd a tojást, végül a vaníliát. Jól dolgozzuk össze a tésztát.
Formáljuk a tésztát egy golyóvá, és csomagoljuk folpackba. Pihentessük egy órát a hűtőben.
-
Vegye ki a tésztát körülbelül tíz perccel a további feldolgozás előtt, közben melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Szórjunk lisztet a munkafelületre, és nyújtsuk ki a tésztát egy nyújtófával körülbelül 3 mm vastagságúra. Sütemény szaggatóval vagy egy papírsablonnal vágjuk ki a formákat.
Tipp: Ha tojás- és nyúlfomát szeretnénk adni a kekszeknek, használhatunk egyedi kiszúrókat, vagy egy papírlapra rajzolhatunk sablont, amelyet kivágás után alapként használunk.
-
Óvatosan helyezzük a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süssük a kekszeket 10 percig, majd hagyjuk őket 20 percig hűlni, mielőtt minden egyes alját megkenjük Bonne Maman Mogyoró és Kakaókrémmel.
Tálalás előtt minden egyes kekszet zárjunk össze.