Bonne Maman

Valami nagyon különlegeset keres?

Receptek

Krémes joghurtfagylalt Bonne Maman karamell és gesztenyekrémmel

Krémes joghurtfagylalt Bonne Maman karamell és gesztenyekrémmel

Összetevők

kb. 3 tál fagylalt, egyenként 400 g

  • 750 g görög joghurt (10% zsírtartalmú)
  • 250 g tejszín
  • 80-100 g Bonne Maman karamellkrém
  • 80-100 g Bonne Maman gesztenyekrém
  • Egy csipet őrölt vanília, egy kevés bio citromhéj ízesítéshez

Előkészítés

  1. A tejszínt verd habbá, amíg krémes és kemény nem lesz.
  2. Keverj össze 250 g görög joghurtot 100 g karamellel és gesztenyekrémmel külön-külön tálakban.
  3. Add hozzá a vaníliát a karamelles keverékhez.
  4. Keverj bele minden keverékbe 80 g tejszínhabot.
  5. Töltsd a két keveréket külön-külön tálakba, majd tedd a fagyasztóba.
  6. Hagyd a fagylaltot legalább 6 órán át fagyni.
  7. Ekkor a fagylalt állaga tökéletes lesz a szép gombócokhoz.

Tipp: Ha a fagylalt hosszabb ideig van a fagyasztóban, akkor körülbelül 1 órával a tálalás előtt tedd át a hűtőbe, hogy kissé felolvadjon.