Bonne Maman

Valami nagyon különlegeset keres?

Receptek

Crostata di marmellata

Crostata di marmellata

Összetevők:

  • 250 g liszt
  • 150 g vaj
  • 90 g porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 üveg Bonne Maman meggylekvár
  • 1 felvert tojás

Előkészítés

  • Gyúrjuk össze a lisztet, vajat, porcukrot, tojást, sót és vaníliás cukrot sima tésztává. Csomagoljuk frissentartó fóliába, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
  • Nyújtsuk ki a tésztát egy lisztezett felületen, és béleljünk ki vele 10 kis tortácska formát.
  • Gyúrjuk össze a maradék tésztát, és nyújtsuk ki újra.
  • Vágjunk körülbelül 0,7 cm széles csíkokat egy hullámos tésztavágóval.
  • Töltsük meg a tortácskákat bőségesen Bonne Maman cseresznyelekvárral, és helyezzük rájuk a tésztacsíkokat rács alakban.
  • Kenjük meg a tortácskákat egy felvert tojással, és süssük 180°C-on körülbelül 30-35 percig, amíg aranybarnára nem sülnek.

Recept forrása: Die Nascherei