Bonne Maman lekváros üvegek különböző méretekben
Gyertyaszál (100% pamutszál)
Fémből készült kis kanóc alátét
Egy kis darab kartonpapír
Méhviasz (bio)
Illóolajok
Munkaidő: 30 perc
Először olvassza meg a viaszt vízfürdőben. Körülbelül negyed óra múlva a viasznak meg kell olvadnia, és hozzáadhat néhány csepp illóolajat.
Most már elkezdheti a kanóc előkészítését. Rögzítse a kanócot egy kis folyékony viasszal egy kis fémpárnán, és hagyja kihűlni. Közben fúrjon lyukat egy kartondarabba, és nyomja át rajta a kanócot. A fém alátét és a kartondoboz közötti távolságnak nagyobbnak kell lennie, mint az üvegnek, hogy elegendő hely maradjon a viasz hozzáadásához. Miután a viasz megszilárdult, helyezze a fémbetétet az üveg aljára, és tartsa a kartont az üveg fölé. Ügyeljen arra, hogy a kanóc középen, egyenesen és felfelé haladjon, hogy a gyertya ne égjen le oldalról. Ezután öntse a forró viaszt a Bonne Maman tégelybe, és hagyja megszilárdulni. Végül távolítsa el a kartont, és máris elkészült a varázslatos illatú gyertya!
Tipp: Ha azt szeretné, hogy a gyertya gyorsabban elkészüljön, tegye a hűtőbe.