Bonne Maman eperlekvár
250 g liszt
2 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
2 tojás
230 ml író
2 teáskanál sütőpor
Egy sütőpapírral bélelt konyhai tányérra terítsünk kis köröket az eperlekvárból, és tegyük a fagyasztóba, lehetőleg egy éjszakára.
A palacsintatésztához keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a tojásokat és az írót, és keverjük simára.
Adjunk egy kevés vajat a serpenyőbe, és közepes lángon melegítsük fel. Öntsünk egy kanál tésztát a serpenyőbe, tegyünk a közepére egy púpozott adag fagyasztott eperlekvárt, majd kenjünk rá egy másik kanál palacsintatésztát.
Süsse a palacsintákat, amíg apró buborékok képződnek, majd fordítsa meg őket, és süsse aranyszínűre a másik oldalukat is.
Díszítse a töltött palacsintákat friss eperrel, és élvezze.
Recept: Die Nascherei