Bonne Maman

Valami nagyon különlegeset keres?

Receptek

Eperrel töltött palacsinta

Eperrel töltött palacsinta

Összetevők

Bonne Maman eperlekvár
250 g liszt
2 evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 csipet só
2 tojás
230 ml író
2 teáskanál sütőpor

Előkészítés

Egy sütőpapírral bélelt konyhai tányérra terítsünk kis köröket az eperlekvárból, és tegyük a fagyasztóba, lehetőleg egy éjszakára.

A palacsintatésztához keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a tojásokat és az írót, és keverjük simára.

Adjunk egy kevés vajat a serpenyőbe, és közepes lángon melegítsük fel. Öntsünk egy kanál tésztát a serpenyőbe, tegyünk a közepére egy púpozott adag fagyasztott eperlekvárt, majd kenjünk rá egy másik kanál palacsintatésztát.

Süsse a palacsintákat, amíg apró buborékok képződnek, majd fordítsa meg őket, és süsse aranyszínűre a másik oldalukat is.

Díszítse a töltött palacsintákat friss eperrel, és élvezze.

 

Recept: Die Nascherei